Stadswandeling Paus Adrianus VI

paus-adrianus-viOoit, in de zestiende eeuw, was er in Rome een Nederlandse Paus aan de macht: Paus Adrianus VI. Hij stond aan het roer van een van de belangrijkste machtsorganen in de wereld. En hij was niet alleen een Nederlander, maar ook nog eens geboren Utrechter. Hij groeide er op, en was aan de stad verknocht. Zijn leven gaat hand in hand met de geschiedenis van Utrecht, en hij heeft daarmee tot vandaag de dag vele sporen en verhalen in de binnenstad achtergelaten. En hoewel zijn leven op het eerste gezicht een succesverhaal lijkt – hij begon als timmermanszoon – ging lang niet alles over rozen. Sterker nog: zijn einde was tragisch.

Tijdens de stadswandeling gaan we langs de belangrijkste (verborgen) locaties in de binnenstad van Utrecht die met Paus Adrianus te maken hebben. Van alles komt aan bod; van Domplein tot binnen het Utrechts Archief, van Hotel Karel V tot een verborgen vroegmiddeleeuwse muur.

Al nieuwsgierig? Meld je aan door middel van de knop (onder de informatietabel) om mee te lopen.

Startplaats Tijd Toegangsprijs p.p.
Domplein, voor het Verzetsbeeld 13.00-14.30, en om

15.00-16.30

GRATIS

Meld u zich door middel van onderstaande knop aan.

>> AANMELDEN <<

(Let op: voor de gratis stadswandeling maximaal 5 deelnemers tegelijk aanmelden. Grotere groep? Klik hier voor de andere stadswandelingen en uitjes.)

Veelgestelde vragen:

Het regent. Gaat de tour door? >> Ja. De tour gaat altijd door, weer of geen weer.

Waarom gratis? >> Stadsgids Utrecht organiseert voornamelijk tours voor groepen. Ontzettend leuk,  maar op een gegeven moment wilde ik er graag voor zorgen dat de stadswandelingen voor iedereen toegankelijk zouden zijn. Deze open inschrijving voor de gratis stadswandeling is een manier om ook individuele geïnteresseerden te kunnen laten deelnemen. Als de stadswandeling beviel is een bijdrage aan het einde van de stadswandeling welkom, maar absoluut niet verplicht.

Het is nogal druk op het plein. Hoe is de stadsgids te herkennen? De stadsgids is te herkennen aan de foto en staat pal voor het Verzetsmonument op het Domplein:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertenties