Brouwerijenwandeling

brouwerij_de_boog_aan_de_oudegracht_te_utrecht_in_1897Je zou het misschien nu niet meer zeggen, maar Utrecht was vroeger een echte brouwerijstad. Door de eeuwen heen zijn er maar liefst 60 brouwerijen in Utrecht gevestigd geweest, bijna allemaal langs de Oudegracht. Vandaar dat het hoog tijd wordt voor een Brouwerijenwandeling. Kom alles te weten over de dronken escapades van de middeleeuwse Utrechters, de werfkelders van de voormalige brouwerijen, en de marktplaatsen. Uiteraard eindigen we bij een café – de Brouwerijenwandeling is niet geheel toevallig tijdens het Streekbierfestival – zodat je uiteindelijk na alle verhalen de daad bij het woord kan voegen.

Startplaats Tijd Toegangsprijs p.p.
Domplein, voor het Verzetsbeeld 13.00-14.30 GRATIS (bijdrage welkom, niet verplicht)

Meld je zich door middel van onderstaande knop aan.

AANMELDEN

Veelgestelde vragen:

Het regent. Gaat de tour door? >> Ja. De tour gaat altijd door, weer of geen weer.

Waarom gratis? >> Stadsgids Utrecht organiseert voornamelijk tours voor groepen. Ontzettend leuk, maar op een gegeven moment wilde ik er graag voor zorgen dat de stadswandelingen voor iedereen toegankelijk zouden zijn. Deze open inschrijving voor de gratis stadswandeling is een manier om ook individuele geïnteresseerden te kunnen laten deelnemen. Als de stadswandeling beviel is een bijdrage aan het einde van de stadswandeling welkom, maar absoluut niet verplicht.

Het is nogal druk op het plein. Hoe is de stadsgids te herkennen? De stadsgids is te herkennen aan de foto en staat pal voor het Verzetsmonument op het Domplein:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA