Contact

Stadsgids Utrecht

Helling 196
3523CC   Utrecht
stadsgidsutrecht@gmail.com
Telefoon: 06-58932969

Dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 9.00 – 17.00.

Achtergrond

Stadsgids Utrecht is een initiatief van Luuk Hijne. Hij is 25 jaar, en woont zijn hele leven in Utrecht. Naast zijn afgeronde opleiding sociale psychologie aan de Universiteit Utrecht heeft hij een examentraject bij de landelijke gidsenorganisatie Guidor gevolgd.

Luuk Oudegracht 2015

Sinds 2012 is hij in Utrecht stadsgids. In zijn vrije uren slenterde hij vroeger al graag door Utrecht: ‘De sfeer heeft het bruisende van een stad, maar het knusse van een dorp.’

‘Als kind liep ik met lampion door de donkere winterse straten met Sint Maarten, het feest van de beschermheilige van Utrecht. Ook mijn voorouders komen uit Utrecht: voorvaderen als werkmeesters aan de rhijnspoorwegmaatschappij, schoolmeesters, en inwoners aan de Mariaplaats hebben me ertoe gebracht om de kleinste details op te sporen over de geschiedenis.’

‘Doordat ik onderdeel van de geschiedenis en tradities van de stad ben, kan ik je als geen ander meenemen in de sfeer en talloze details die de stad rijk is. Daarom is een stadswandeling voor zowel bezoekers als jarenlange bewoners van Utrecht interessant!

Andere steden

Doet u een andere stad aan in Nederland? In vele steden heeft Stadsgids Utrecht samenwerkingspartners die het van harte kan aanbevelen voor een stadswandeling!

Rotterdam  Leiden  Delft
Afbeeldingsresultaat voor rotterdam
Tilburg  Leeuwarden  Amsterdam
Afbeeldingsresultaat voor tilburg Afbeeldingsresultaat voor amsterdam