Domplein Stadswandeling

plattegrond-dompleinAls je ergens de duizelingwekkende geschiedenis van Utrecht wilt beleven, dan moet je op-, onder- en om het Domplein zijn. Op het eerste gezicht is het misschien een doorsnee verzamelplaats voor toeristen. Maar als je beter kijkt – en weet waar je moet wezen – gaat er een wereld vol verbazingwekkende verhalen, verborgen restanten en details voor je open. Als je denkt alles te weten, en alles gezien te hebben van het Domplein, is dat waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg. Stadsgids Utrecht neemt je tijdens deze wandeling mee langs de meest sprekende- en verborgen plekken op-, onder- en om het Domplein. Verbaas je over de zuilen van een ondergronds middeleeuws paleis, gruwel van de verschillende drama’s die zich er hebben afgespeeld, en bekijk een écht stuk verborgen Romeinse muur.

Startplaats Tijd Toegangsprijs p.p.
Domplein, voor het Verzetsbeeld 13.00-14.30 GRATIS (bijdrage welkom, niet verplicht)

Meld je zich door middel van onderstaande knop aan.

AANMELDEN

Veelgestelde vragen:

Het regent. Gaat de tour door? >> Ja. De tour gaat altijd door, weer of geen weer.

Waarom gratis? >> Stadsgids Utrecht organiseert voornamelijk tours voor groepen. Ontzettend leuk, maar op een gegeven moment wilde ik er graag voor zorgen dat de stadswandelingen voor iedereen toegankelijk zouden zijn. Deze open inschrijving voor de gratis stadswandeling is een manier om ook individuele geïnteresseerden te kunnen laten deelnemen. Als de stadswandeling beviel is een bijdrage aan het einde van de stadswandeling welkom, maar absoluut niet verplicht.

Het is nogal druk op het plein. Hoe is de stadsgids te herkennen? De stadsgids is te herkennen aan de foto en staat pal voor het Verzetsmonument op het Domplein:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA