Janskerkhof Stadswandeling

janskerkhof-utrechtHet Janskerkhof, nu het nachtelijke toneel van dronken studenten, was vroeger een hermetisch afgesloten terrein voor de normale burger. Er woonde in de middeleeuwen een geestelijk genootschap die heeft bepaald heeft hoe het Janskerkhof er (gedeeltelijk) tot op de dag van vandaag uitzag. Maar veel gebouwen, kapelletjes, werkhuizen, en spannende verhalen zijn vergeten of verdwenen. Of toch niet? Loop mee met de Stadswandeling op- en om het Janskerkhof, en ontdek de sporen van de verdwenen tempel, van de gewelddadige slagers, van de verwoestingen door een verschrikkelijke storm, en nog veel meer.

Startplaats Tijd Toegangsprijs p.p.
Domplein, voor het Verzetsbeeld 13.00-14.30 GRATIS (bijdrage welkom, niet verplicht)

Meld je zich door middel van onderstaande knop aan.

AANMELDEN

Veelgestelde vragen:

Het regent. Gaat de tour door? >> Ja. De tour gaat altijd door, weer of geen weer.

Waarom gratis? >> Stadsgids Utrecht organiseert voornamelijk tours voor groepen. Ontzettend leuk, maar op een gegeven moment wilde ik er graag voor zorgen dat de stadswandelingen voor iedereen toegankelijk zouden zijn. Deze open inschrijving voor de gratis stadswandeling is een manier om ook individuele geĂ¯nteresseerden te kunnen laten deelnemen. Als de stadswandeling beviel is een bijdrage aan het einde van de stadswandeling welkom, maar absoluut niet verplicht.

Het is nogal druk op het plein. Hoe is de stadsgids te herkennen? De stadsgids is te herkennen aan de foto en staat pal voor het Verzetsmonument op het Domplein:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA