Stadhuiskwartier Stadswandeling

stadhuis-utrechtINSCHRIJVING GESLOTEN

Het Stadhuiskwartier – het gebied tussen het Stadhuis, het Janskerkhof, en Kasteel Oudaen in – is naast het Domplein de belangrijkste ontwikkelingsplaats voor Utrecht door de eeuwen heen geweest. De geschiedenis hier gaat terug tot de tijd van de vroege middeleeuwen, en zelfs nog tot de Romeinse tijd. En daar zijn nog steeds bewijzen in het straatbeeld voor te vinden. Waan je in de tijd toen alles hier nog rivierkleigrond was, en er slechts een boerderijhuisje met kippetjes langs een Rijntak stond tussen eindeloos vlak en ruig gebied (waar nu de stadhuisbrug is). En waan je daarnaast in de tijd dat hier later oproer tussen de verschillende politieke kampen waren, en terechtstellingen plaatsvonden. We lopen door smalle steegjes, historische gevels en details waar je waarschijnlijk al duizend keer bent langs gelopen zonder dat het je is opgevallen.

Startplaats Tijd Toegangsprijs p.p.
Domplein, voor het Verzetsbeeld 13.00-14.30 GRATIS (bijdrage welkom, niet verplicht)

Meld je zich door middel van onderstaande knop aan.

AANMELDEN

Veelgestelde vragen:

Het regent. Gaat de tour door? >> Ja. De tour gaat altijd door, weer of geen weer.

Waarom gratis? >> Stadsgids Utrecht organiseert voornamelijk tours voor groepen. Ontzettend leuk, maar op een gegeven moment wilde ik er graag voor zorgen dat de stadswandelingen voor iedereen toegankelijk zouden zijn. Deze open inschrijving voor de gratis stadswandeling is een manier om ook individuele geïnteresseerden te kunnen laten deelnemen. Als de stadswandeling beviel is een bijdrage aan het einde van de stadswandeling welkom, maar absoluut niet verplicht.

Het is nogal druk op het plein. Hoe is de stadsgids te herkennen? De stadsgids is te herkennen aan de foto en staat pal voor het Verzetsmonument op het Domplein:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA