Wijk C – Stadswandeling

OLYMPUS DIGITAL CAMERALET OP: INSCHRIJVING GESLOTEN!

Wijk C staat bekend als de Utrechtse volksbuurt in de noordwesthoek van de stad. Maar wat zat er daarvoor? Zijn er nog sporen en verhalen van de middeleeuwen en de Gouden Eeuw te vinden in een buurt dat voor de helft nieuwbouw is? Jazeker. De wijk herbergt nog allerlei verwijzingen naar het landelijke terrein van een paar eeuwen terug. Naar de varkens die er rondliepen, de koeien voor de veemarkt, een middeleeuws bastion, stokoude molens. Laat je meenemen langs de zestiende-eeuwse woonplaats van de grootste Utrechtse heldin ooit, een mysterieuze middeleeuwse kluis, een schuilkelder, en een kazemat uit de Tweede Wereldoorlog. Aan het eind van de wandeling heb je een stuk Utrecht leren kennen waarvan je je afvraagt waarom je dit niet veel eerder hebt geweten.

Startplaats Tijd Toegangsprijs p.p.
Jacobikerk, voor de ingang 13.00-14.30 GRATIS (bijdrage welkom, niet verplicht)

Meld je zich door middel van onderstaande knop aan.

AANMELDEN

Veelgestelde vragen:

Het regent. Gaat de tour door? >> Ja. De tour gaat altijd door, weer of geen weer.

Waarom gratis? >> Stadsgids Utrecht organiseert voornamelijk tours voor groepen. Ontzettend leuk, maar op een gegeven moment wilde ik er graag voor zorgen dat de stadswandelingen voor iedereen toegankelijk zouden zijn. Deze open inschrijving voor de gratis stadswandeling is een manier om ook individuele geïnteresseerden te kunnen laten deelnemen. Als de stadswandeling beviel is een bijdrage aan het einde van de stadswandeling welkom, maar absoluut niet verplicht.

Het is nogal druk op het plein. Hoe is de stadsgids te herkennen? De stadsgids is te herkennen aan de foto en staat pal voor het Verzetsmonument op het Domplein:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertenties